Skip to main content

Residential Building Designer

Winner: Rustic Touch

The clients brief was to transform a 40 year old mud brick home they had just bought, to a comfortable home for themselves while keeping the natural charm of the existing home. They wanted space to showcase their unique collection of furniture, rugs and artworks.

By repurposing the existing rooms and extending into the original family and dining, a large open plan living/dining/kitchen was created which maximised the bushland views and used solar access and sustainable principles in a flame zone rated area.  Rammed earth was used externally at the entry of the home, connecting to and complementing the earthiness of the existing mud brick home, and again in the internal atrium. One wall created the entry feature with the opposite wall housing the Jetmaster fire place and chimney which protrudes from the roof gaining thermal mass to the centre of the home.

Finalists:

The Design Hub
Torren Bell Building Design

Partnered by